Despre Turcu & Turcu

Înființată în 2001 de către Valentina Turcu si Gabriel Turcu, “Societatea Civilă de Avocați Turcu & Turcu” și-a îndreptat activitatea cu precădere către dreptul proprietății intelectuale.

Curajul de a aborda acest domeniu de nișă al dreptului într-o perioadă în care acesta se afla la începutul dezvoltării sale în România și în estul Europei, dar și pregătirea continuă, teoretică şi practică, au condus la succesul și la recunoașterea internațională a biroului de avocatură “Turcu & Turcu”.

În prezent, putem afirma că societatea noastră de avocatură este poziționată printre cabinetele de top din România, fiind în același timp unul din liderii regionali europeni în domeniul proprietății intelectuale.

În anul 2001, ca o dovadă în plus a recunoașterii noastre internaționale, societatea noastră a devenit partener al „Asociației Internaționale Anticontrafacere REACT”, asociație cuprinzând cele mai importante companii multinaționale din toate domeniile. Prin acest parteneriat asigurăm membrilor „React” asistență juridică si reprezentare în toate problemele legate de protecția drepturilor de proprietate intelectuală.

Suntem printre membrii fondatori ai Grupului de Lucru pe Probleme de Proprietate Intelectuală, organism constituit in 2006, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție și înființat cu scopul de a analiza și de a propune soluții problemelor pe care le întâmpină proprietatea intelectuală în România.

Turcu & Turcu” organizează periodic diverse conferințe pe teme importante din acest domeniu precum și seminarii de instruire teoretică și practică pe probleme de anticontrafacere, destinate lucrătorilor vamali, polițiștilor, magistraților și altor reprezentanți ai instituțiilor statului cu atribuții în protecția drepturilor de proprietate intelectuală.

Ca răspuns la solicitările mai multor clienți, in anul 2007, am înfiinţat un birou partener în Bulgaria, birou aflat sub coordonarea colegei noastre, Aneta Stoikova Tadjer.

De asemenea, la începutul anului 2011, a fost demarată activitatea unui birou in Republica Moldova, sub coordonarea lui Dorian Chirosca.

Atât biroul de la Sofia, cât și cel de la Chișinău, urmează principiile „SCA Turcu & Turcu”: câștigarea încrederii clienților prin calitatea serviciilor oferite și printr-o maximă implicare în fiecare proiect.

Pe lângă activitatea desfășurată în cadrul birourilor din România, Bulgaria și Moldova, putem asigura clienților noștri asistență de specialitate în acest domeniu și in zona Caspică și Balcanică.